Ciprofloxacin (سیپروفلوگزاسین) | اطلاعات دارویی

Antibacterials

Ciprofloxacin

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Ciprofloxacin

اروهای ضد باکتری

سیپروفلوگزاسین

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ سیپروفلوگزاسین - سیپروفلوکساسین

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


سپروفلوکساسین در درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی ( شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت ( شامل استرپتوکوکوس پنومونیه )، عفونت مجاری ادراری، عفونت مجاری ادراری ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.


سپروفلوکساسین از مشتقات فلوروکینولون ها، یک ترکیب باکتریسید است که از طریق مهار آنزیم DNA ژیراز، دوباره سازی ، ترجمه و ترمیم DNA باکتری را مهار می کند.


این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب میشود، اما جذب آن در حضور غذا به تاخیر می افتد. اوج غلظت سرمی دارو 1-2 ساعت پس از جذب خوراکی به دست می آید. نیمه عمر پلاسمایی دارو 5/4- 5/3 ساعت است . پس از جذب به طور گسترده در اغلب بافت ها و مایعات بدن منتشر می شود. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است.

عوارض جانبی احتمالی


عوارض جانبی شایع کینولون ها عبارتند از تهوع، استفراغ، درد شکم، اسهال، سردرد، سرگیجه، اختلال در خواب، بثورات جلدی، خارش، تب آنافیلاکسی، حساسیت به نور، افزایش اوره و کراتینین خون، اختلالات گذرا در آنزیم های کبد و بیلی روبین، درد عضلات و مفاصل، اختلالات خونی و تغییر در غلظت پروترومبین.

هشدارها و تذکرات


1- مصرف این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان صورت گیرد: بیماران مبتلا به کمبود G6PD، صرع یا دارای سابقه صرع، عیب کار کبد یا کلیه.
2- مشتقات کینولون ها ممکن است موجب بروز تشنج در بیماران دارای سابقه تشنج یا سایر بیماران شوند.

تداخلات


در صورت مصرف همزمان کینولون ها با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی خطر بروز تشنج ممکن است افزایش یابد. داروهای آنتی اسید و مواد جاذب، جذب این دارو را کاهش می دهند. اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با سپروفلوکساسین افزایش می یابد. کینولون ها اثر ضد دیابت داروهای سولفونیل اوره یا سمیت کلیوی سیکلوسپورین را افزایش می دهند.
جذب سیپروفلوکساسین در صورت مصرف همزمان با املاح آهن کاهش می یابد. سیپروفلوکساسین غلظت پلاسمایی تئوفیلین را افزایش می دهد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL