Ketoconazole (کتوکونازول) | اطلاعات دارویی

Antifungals

Ketoconazole

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Ketoconazole

اروهای ضد قارچ

کتوکونازول

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ کتوکونازول

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


کتوکونازول در درمان بلاستومیکوزیس ریوی و منتشر، کاندیدیاز مقاوم مری، حلق ودهان، عفونت های کاندیدیایی دستگاه ادراری ، پنومونی، کاندیدیاز شدید مزمن مخاط پوستی و کاندیدیاز مهبلی – فرجی مصرف می شود . کتوکونازول در درمان پتی ریازیس ورسیکالر، کچلی بدن ، کرومومیکوزیس و کوکسیدیواید ومیکوزیس شدید به عنوان انتخاب دوم، کچلی اندام های تحتانی و پای مقاوم به گریزئوفولوین ، لیشمانیوز جلدی عفونت های قارچی ناخن اطراف آن و پنومونی قارچی، سپتی سمی قارچی و اسپورتریکوزیس منتشر مصرف می شود .


کتوکونازول با مهار بیوسنتز ارگوسترول یا دیگر استرول ها باعث آسیب به غشاء سلول قارچ و تغییر نفوذ پذیری آن در نهایت منجر به از دست رفتن عناصر ضروری داخل سلولی می گردد.


فراهمی زیستی دارو 75% است . متابولیسم کتاکونازول کبدی است در راه اصلی دفع آن از طریق صفرا می باشد.

عوارض جانبی احتمالی


خارش و تحریکی که قبل از مصرف کتوکونازول وجود نداشته است از عوارض شایع کتوکونازول موضعی می باشد . تهوع، استفراغ، درد شکم، سردرد، بثورات جلدی ، کهیر و به ندرت ترومبوسیتوپنی، پار ستزی، ترس از نور،سرگیجه ،طاسی،ژینکوماستی و کاهش تعداد اسپرم، نیز با مصرف این دارو گزارش شده است.

هشدارها و تذکرات


1- مصرف سیستمیک کتوکونازول در صورت عیب کار کبد، فقدان کاهش اسید معده باید با احتیاط فراوان صورت گیرد .
2- با مصرف این دارو احتمال بروز هپاتیت و آسیب کشنده کبدی ( به ویژه در صورتی که طول درمان بیش از 14 روز باشد )، وجود دارد . در طول درمان با این دارو پیگیری کار کبد ضروری است .

تداخلات


کتوکونازول با داروهای هپاتوتوکسیک ، آنتی اسید آنتی کولینرژیک ، آنتی اسپاسمودیک، استاتین ها ، آنتاگونیست های گیرنده H2 ، امپرازول ، سوکرالفیت ، استمیزول، سیزاپراید ، سیکلوسپپورین، ایزونیازید ، ریفامپین، فنی توئین و وارفارین تداخل دارد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL