Lovastatin (لوواستاتین) | اطلاعات دارویی

Cardiovascular Drugs

Lovastatin

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Lovastatin

اروهای قلبی عروقی

لوواستاتین

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ لوواستاتین - لوستاتین - لووستاتین - لواستاتین

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


لوواستاتین در مبتلایان به افزایش کلسترول خون که به درمان با رعایت رژیم غذایی پاسخ کافی نمی‌دهند و برای کم کردن سرعت پیشرفت آترواسکلروز عروق کرونر در افرادی که بیماری عروق کرونر دارند و غلظت کلسترول پلاسمای آنها بالا باشد، تجویز می‌شود.


لوواستاتین پس از هیدرولیز دردستگاه گوارش به شکل فعال در می‌آید. کمتر از نیمی از این دارو از راه خوراکی جذب می‌شود و در گذر اول از کبد به طور وسیع متابولیزه می‌گردد. قسمت عمده دارو از طریق صفرا و کمی هم از طریق ادرار دفع می‌شود. پیوند دارو به پروتئین بسیار زیادد است.نیمه عمر دارو 3 ساعت می‌باشد. زمان لازم برای رسیدن به اوج غلظت 4-2 ساعت می‌باشد.

عوارض جانبی احتمالی


یبوست، نفخ، سردرد، تهوع، سوء هاضمه، درد شکم، اسهال، خستگی، بی‌خوابی، بثورات جلدی، رابدومیولیز، هپاتیت افزایش غلظت کرآتین فسفوکیناز و آنژیوادم از عوارض جانبی این دارو هستند.

هشدارها و تذکرات


1- در صورت انجام پیوند اندام همراه با مصرف داروهای کاهنده ایمنی و در صورت وجود کاهش فشار خون، عفونت حاد و شدید،اختلالات شدید الکترولیت یا غدد اندوکرین، حملات تشنجی غیر قابل کنترل تروما یا جراحی مهم، مصرف دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
2- در طول مدت مصرف و تا یک ماه بعد از قطع مصرف این دارو، بیماران زن نباید باردار شوند.
3- در صورتی که غلظت خونی کرآتین کیناز (OK) شدیداً افزایش پیدا کند یا در صورت بروز میوزیت در بیمار، مصرف دارو باید قطع شود.
4- اندازه‌گیری غلظت کلسترول سرم (4 هفته پس از شروع درمان و در فواصل منظم در طول درمان)، کرآتین کیناز سرم (در فواصل منظم) و انجام آزمون عملکرد کبد (قبل از شروع درمان، هر 6 هفته در طول درمان 3 ماه اول درمان و هر 8 هفته در طول سال اول درمان و سپس هر 6 ماه ) ضروری است.

تداخلات


مصرف همزمان سیکلوسپورین، جم فیبروزیل و نیاسین با لواستاتین خطر بروز نارسایی کلیوی حاد و رابدومیولیز را ممکن است افزایش دهد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL