Morphine (مورفین) | اطلاعات دارویی

Analgesics Anti- inflammatory Drugs and Antipyretics

Morphine

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Morphine

داروهای مسکن ،ضد التهاب وضد تب ها

مورفین

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ مورفین - مرفینا - مرفین هیدروکلراید - مرفین سولفات

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


مرفین برای تسکین درد‌ و ب عنوان داروی کمکی در درمان سرفه و خیز حاد ریوی مصرف می‌شود.


این دارو از راه خوراکی بخوبی جذب می‌شود. اما متابولیسم گذر اول کبدی آن زیاد بوده و برای رسیدن به اثر درمانی، نسبت به راههای غیر خوراکی ، مقدار بیشتری از مرفین نیاز خواهد بود. این دارو در اکثر بافتهای تجمع می‌یابد. ضمناً‌ در کبد با گلوکورونیک اسید کونژوگه شده و سپس از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود. مقدار کمی از دارو نیز بدون تغییر از کلیه‌ها دفع می‌گردد. پیوند این دارو به پروتئین بسیار کم است. نیمه عمر دارو 3-2 ساعت و زمان شروع اثر دارو از راه تزریق عضلانی و زیر جلدی 30-10 دقیقه است. زمان لازم برای شروع اثر دارو از راه عضلانی 60-30 دقیقه و از راه خوراکی و عضلانی 5-4 ساعت می‌باشد.

عوارض جانبی احتمالی


تهوع و استفراغ (بخصوص در شروع مصرف) یبوست،‌ خواب آلودگی، کاهش فشار خون و تضعیف تنفس در مقادیر مصرف زیاد ، مشکل در ادرار کردن،‌اسپاسم صفرا یا مثانه، خشکی دهان، تعریق، سردرد، برافروختگی صورت، سرگیجه، کاهش ضربان قلب، تپش قلب، افت فشار خون وضعیتی، کاهش دمای بدن، توهم ، حالت خماری، تغییر در خلق و خو، وابستگی ، اختلال در تفکر، تنگی در مردمک چشم، بثورات جلدی، کهیر و خارش از عوارض جانبی دارو هستند.

هشدارها و تذکرات


1. در موارد زیر مصرف این دارو با احتیاط کامل انجام شود:
آسم ، کم بودن ذخیره تنفسی و التهاب روده.
2. مصرف مکرر این دارو ، باعث ایجاد وابستگی و تحمل به اثرات دارو می‌گردد.

تداخلات


اگر به طور همزمان با سایر داروهای مضعف CNS مصرف شود،‌تضعیف CNS تشدید شده می‌تواند موجب ایجاد تضعیف تنفسی و کاهش فشار خون شود. مصرف همزمان با داروهای شبه‌آتروپینی نیز موجب تشدید احتباس ادرار و یبوست شده و ممکن است انسداد فلجی روده ایجاد نماید. مصرف بوپرنورفین پیش از مصرف یک داروی ضددرد اوپیوئیدی ممکن است اثر درمانی داروی ضددرد را کاهش دهد. مصرف نالترکسون در بیمارانی که به داروهای ضد درد اپیوئیدی وابستگی جسمی دارند، ممکن است سبب بروز علائم قطع مصرف دارو شود.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL