Sotalol Hydrochloride (سوتالول هیدروکلراید) | اطلاعات دارویی

Cardiovascular Drugs

Sotalol Hydrochloride

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Sotalol Hydrochloride

اروهای قلبی عروقی

سوتالول هیدروکلراید

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ سوتالول هیدروکلراید

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


این دارو دردرمان آریتمی قلبی مصرف می‌شود.


بیش از 80 درصد از دارو درمجاری گوارش جذب می‌شود. این دارو با پروتئین پیوند نمی‌یابد. متابولیسم سوتالول کبدی است و نیمه عمر آن 18-7 ساعت است. زمان لازم برای رسیدن به اوج اثر در یک نوبت مصرف 3-2 ساعت می‌باشد. دفع این دارو کلیوی است و حدود 75%‌ از آن به صورت تغییرنیافته دفع می‌گردد.

عوارض جانبی احتمالی


برادی کاردی علامتی (سرگیجه) اسپاسم برونش(اشکال در تنفس یا خس خس سینه)، نارسایی احتقانی قلب (تورم مچ پا و اندام‌های تحتانی، تنگی نفس) افسردگی روانی و کاهش گردش خون محیطی(سردی دست‌ها و پاها) با مصرف این دارو گزارش شده است.

هشدارها و تذکرات


1- مصرف این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان صورت گیرد: آسم نایژه‌ای، سابقه آلرژی یا برونشیت غیر آلرژیک، نارسایی احتقانی قلب، دیابت، پرکاری تیروئید،‌ افسردگی روانی یا سابقه ابتلاء به آن.
2- مقدار مصرف این دارو در سالمندان باید بر اساس پاسخ بیمار تعیین شود. زیرا از یک طرف به علت کاهش حساسیت این بیماران به اثر دارو ممکن است افزایش مقدار مصرف لازم باشد و از طرف دیگر به علت کاهش توانایی متابولیسم و دفع داروها، کاهش مقدار مصرف ممکن است ضرورت یابد.
3- در بیمارن مبتلا به عیب کار کبد، مقادیر مصرف این دارو باید کاهش یابد.
4- در صورت بروز افسردگی ناشی از این دارو، مصرف آن باید قطع شود.
5- اگر بعد از یک دوره درمان طولانی با این دارو قطع مصرف آن ضرورت پیدا کند، باید مصرف این دارو به تدریج و حداقل طی سه روز تا دو هفته قطع شود. در طول این مدت، بیمار باید از فعالیت‌های شدید
6- در طول مصرف این دارو، پیگیری عملکرد قلب، تعیین نبض، اندازه‌گیری فشار خون و ثبت نوار قلبی ضربان قلب ضروری است.

تداخلات


مقدار مصرف انسولین و داروهای خوراکی پایین‌آورنده قند خون، هنگام مصرف همزمان بااین دارو باید تنظیم گردد تا از کاهش بیش از حد قند خون جلوگیری شود. در صورت مصرف همزمان داروهای مسدودکننده گیرنده بتا-آدرنرژیک با داروهای مسدودکننده کانال‌های کلسیمی یا کلونیدین، اثرات کاهش فشار خون ممکن است تشدید شود. مصرف همزمان داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز با این دارو(مانند فورازولیدون و پروکاربازین) به علت امکان افزایش شدید فشار خون، توصیه نمی‌شود. در صورت مصرف همزمان این دارو با آمین‌های مقلد سمپاتیک که دارای فعالیت بتا-آدرنرژیک هستند، ممکن است اثرات هر دو دسته دارو کاهش یابند. گزانتین‌ها در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است موجب مهار اثرات درمانی هر دو دسته دارو شوند. همچنین، کلیرانس تئوفیلین افزایش می‌یابد.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL