Verapamil Hydrochloride (وراپامیل هیدروکلراید) | اطلاعات دارویی

Cardiovascular Drugs

Verapamil Hydrochloride

COMMON BRANDS NAME(S):

GENERIC NAME(S): Verapamil Hydrochloride

اروهای قلبی عروقی

وراپامیل هیدروکلراید

نام‌های تجاری:

نام شیمیایی:‌ وراپامیل هیدروکلراید

توجه: تجویز و مقدار مصرف دارو به عهده پزشک می‌باشد

اطلاعات و مصرف دارو


این دارو برای کنترل آنژین کلاسیک(پایدار مزمن) کنترل آنژین وازواسپاستیک یا آنژین ناپایدار در بیمارانی که قادر به تحمل داروهای مسدودکننده گیرنده بیتا آدرنرژیک یانتیرات‌ها نیستند، یا علائم بیماری آنها بااین داروها از بین نمی‌رود، مصرف می شود.


بیش از 90 درصد دارو از راه خوراکی جذب می‌شود. به دلیل متابولیسم عبور اول از کبد، فراهمی زیستی آن 35-20 درصد است. پیوند این دارو با پروتئین حدود 90 درصد است نیمه عمر این دارو از راه خوراکی پس از مصرف مقدار واحد 4/7-8/2 ساعت و برای مقادیر تکراری 12-5/4 ساعت است. نیمه عمر وراپامیل در تزریق وریدی دو مرحله‌ای است که در مرحله کوتاه‌تر حدود 4 دقیقه و در مرحله طولانی‌تر 5-2 ساعت است. اثر وراپامیل از راه خوراکی پس از 2 ساعت است و اثر ضدآریتمی آن از راه وریدی پس 15-1 دقیقه شروع می‌شود. اثر همودینامیک دارو نیز از راه وریدی پس از 5-3 دقیقه شروع می‌شود. زمان لازم برای رسیدن به اوج اثر از راه خوراکی 90-30 دقیقه و از راه تزریقی 5-3 پس از خاتمه تزریق است. طول اثر دارو از راه خوراکی 10-8 ساعت و طول اثر ضد آریتمی و همودینامیک به ترتیب حدود 2 ساعت و 20-10 دقیقه پس از تزریق وریدی است. وراپامیل از راه کلیه به میزان 70 دقیقه درصد به صورت متابولیت طی 5 روز دفع می‌شود.

عوارض جانبی احتمالی


یبوست، تهوع، استفراغ، برافروختگی، سردرد، سرگیجه، کسالت، خیز مچ پا و به ندرت عیب برگشت‌پذیر کار کبد. واکنش‌های آلرژیک، ژینکوماستی و هیپرپلازی لثه با مصرف این دارو گزارش شده است. پس از تزریق وریدی، کاهش فشار خون، برادری کاردی، انسداد قلبی و آسیستول نیز مشاهده شده است.

هشدارها و تذکرات


1- در موارد زیر این دارو باید با احتیاط فراوان مصرف شود: برادی کاردی، نارسایی قلب، شوک کاردیوژنیک و حساسیت به داروهای مسدودکننده کانال کلسیمی.
2- اندازه‌گیری فشار خون، انجام ازمون EGG و اندازه‌گیری ضربان قلب در طول مصرف دارو ضروری است.
3- مقدار مصرف وراپامیل در بیماران مبتلا به عیب کار کبد باید کاهش داده شود.

تداخلات


خطر بروز برادی کاردی، انسداد دهلیزی-بطنی و ضعف عضله قلب ناشی از مصرف آمیودارون با مصرف همزمان وراپامیل افزایش می‌یابد. افزایش خطر بروز ضعف عضله قلب و‌ آسیستول در صورت مصرف همزمان این دارو با دیسوپیرامید وجود دارد. افزایش غلظت پلاسمایی کینیدین( و کاهش شدید فشار خون) و دیگوکسین(انسداد دهلیزی-بطنی وبرادی کاردی) در صورت مصرف همزمان وراپامیل ممکن است بروز کند. اثر کاربامازپین و تئوفیلین با مصرف همزمان با وراپامیل، افزایش می‌یابد. اثر وراپامیل در مصرف همزمان با فنوباریتال و فنی‌توئین کاهش می‌یابد. اسیستول، کاهش شدید فشار خون و نارسایی قلبی در صورت مصرف توأم با داروهای مسدودکننده گیرنده‌های بتا-آدرنرژیک بروز می‌نماید. ریفامپین ممکن است فراهمی زیستی پروکائین‌آمید یا کینیدین همراه با داروهای مسدودکننده اثرات کلسیمی باید احتیاط نمود، زیرا هر دو گروه از داروها دارای اثرات اینوتروپیک مثبت هستند. در صورت مصرف همزمان داروهای کاهنده پتاسیم خون، اثرات کاهنده فشار خون ممکن است تشدید شود.

Designed by: Jahan Rayanhe | Thanks to FAEL